BlogDe grootste missers van de zondernemers

De wereld van de zondernemer

Er zijn nogal wat zondernemers in de wereld waar nooit iets uit voortkomt. Deze personen willen ondernemer zijn, misschien houden ze dat beeld ook nog wel op naar buiten maar ze missen toch de "magische vonk" die nodig is om er op uit te gaan en de wereld te veranderen.

Wat doet de zondernemer verkeerd?

Een interessante vraag is dan natuurlijk wat het verschil is tussen deze misschien goedwillende maar mislukkende ondernemers en degenen die in staat zijn om met een doorslaggevende innovatie te komen? Wat doen de zondernemers verkeerd?

Teveel praten

Veel mensen hebben prima ideeŽn voor verschillende apps, websites of producten. Maar de fout die ze dan maken is om er ieder die het maar horen wil alles over te vertellen. Niet omdat er problemen kunnen ontstaan met intellectueel eigendom en dergelijke maar omdat het duidelijk het soort mensen is dat aan het "ondernemer spelen"is. Ze praten en praten over wat ze zouden willen en kunnen. Maar ze gaan het nooit daadwerkelijk doen. Dus doe iets in plaats van er over te praten.

Te weinig praten

Aan de andere kant hebben we het tegenovergestelde type. Ze hebben een idee en zijn er van overtigd dat dit het beste idee in de wereld is. Meer mag die wereld er niet van weten. Deze persoon weigert om ook maar iemand te vertellen wat hij aan het doen is en wat dan ook niet zo vreemd is, is dat hij de grootste moeite heeft om steun te vinden voor zijn plannen. En dat het een wereldidee is? Dat gelooft niemand. Want niemand weet wat het exact is.

wantrouwen heeft een grens

Als je medewerkers of je omgeving niet durft te vertellen wat je doet dan is dat ronduit beledigend voor deze groep. Je vertrouwt ze kennelijk niet. En ze weten ook dat er ideeŽn aan de lopende band bedacht worden. Maar dat het op de uitvoering aan komt of het een succes gaat worden of niet. Dus zet u over de argwaan heen en pak alle hulp die u maar kunt krijgen.

Streven naar perfectionisme

Heeft u een idee dat best wel wat risico in zich heeft dan moet u er zo snel mogelijk op uit gaan en het realiseren. De grootste fout die u hier kunt maken is jaren besteden aan perfectie. En aan het inhuren van allerlei deskundigen als ontwerpers en juristen om het toch maar tot in de kleinste puntjes perfect te regelen.

Uw breakevenpunt ligt te ver weg

Deze aanpak vraagt in de voorbereiding veel te veel tijd en geld om ooit een succes te kunnen worden. En uw breakevenpunt ligt ver in de toekomst. Met het grote risico dat u dat nooit gaat halen en alles verliest wat u er in gestoken hebt.

Zorg voor een Minimal Viable Product

In plaats van het realiseren van een perfect product moet u er alles op zetten om een zogenaamd "MVP" op korte termijn te realiseren. MVP staat voor Minimal Viable Product en is het product dat aan de minimale eisen voldoet om goed te kunnen werken. Je zou het als een ruwe versie van je product kunnen zien die heel geschikt is om te kunnen testen. Als het geld op gaat leveren dan kunt u meer gaan investeren. Zo niet, dan gaat u verder met een volgend project zonder dat het u al te veel geld en tijd heeft gekost.

Misluk vooral snel!

Het is niet voor niets dat wordt aangeraden om in het zakendoen altijd "snel te mislukken". Dat is leerzaam en het voorkomt enorme kosten. U kunt namelijk beter mislukken voor u grootschalig moet gaan investeren dan daarna.


Sleutelwoorden

exact(14) minimale(14) medewerkers(17) missen(17) termijn(17) investeren(18) verkeerd(21) hulp(21) ideeŽn(23) testen(25) vreemd(28) realiseren(36) vertellen(36) besteden(36) enorme(36) eisen(38) veranderen(39) project(39) grootste(43) ontstaan(44) voorkomt(46) spelen(48) ondernemers(52) toekomst(52) interessante(57) geld:399;producten:317;websites:300;vooral:251;kosten:231;vraag:187;nooit:165;beste:162;weinig:142;groep:139;niemand:136;idee:117;best:117;aanpak:112;ondernemer:106;problemen:104;geschikt:96;doe:83;personen:68;risico:65;succes:63;interessante:57;toekomst:52;ondernemers:52;spelen:48;voorkomt:46;ontstaan:44;grootste:43;project:39;veranderen:39;eisen:38;enorme:36;besteden:36;vertellen:36;realiseren:36;vreemd:28;testen:25;ideeŽn:23;hulp:21;verkeerd:21;investeren:18;termijn:17;missen:17;medewerkers:17;minimale:14;exact:14
Info voor de pers
Veel gestelde vragen
Links en resources
Wie zijn wij